Sinds 2001 de betrouwbare hogeschool die hoogwaardige opleidingen verzorgt.
De kwaliteit van het onderwijs bij Janssen University of Applied Sciences is buitengewoon hoogwaardig en onderscheidend, zodat een maximaal rendement op de investering wordt gerealiseerd.
De Janssen University of Applied Sciences leidt personen op die zowel nationaal als internationaal boven verwachting voldoen aan de meest actuele competenties binnen het opgeleide vakgebied.
Janssen University of Applied Sciences biedt bacheloropleidingen aan. Hogeschool Janssen werd in 2001 opgericht door het echtpaar Antony en Kathleen Janssen. Vanuit hun eigen deskundigheid en belangstelling besloten zij een hogeschool op te richten die gespecialiseerd is in bedrijfskunde en ICT. Hogeschool Janssen heeft jarenlang een bijdrage geleverd aan het vormen van professionals in een aantal gerenommeerde bedrijven in Suriname. Het kenmerkende bij Janssen University of Applied Sciences zijn vakbekwame docenten, competentiegericht onderwijs, transparantie bij de toetsing en beoordeling en opleidingen die de beoogde eindkwalificaties volledig realiseren. De hogeschool beoogt in wisselwerking met bedrijven en organisaties waar de studenten werkzaam zijn, hoger onderwijs van een goede kwaliteit aan te bieden, dat door middel van gestructureerde studiebegeleiding erop is gericht bij de studenten de vereiste competenties aan te brengen. Bij Janssen University of Applied Sciences staat kwaliteitsontwikkeling voorop.
De kwaliteit kenmerkt zich door bijvoorbeeld het lesmateriaal dat wij gebruiken. Wij gebruiken uitsluitend recente (digitale) boeken waarin “the state of the art” wordt beschreven. Maar ook de kwaliteit van ons zorgvuldig uitgekozen docentencorps, onze kleine klassen, waardoor wij veel persoonlijke aandacht en begeleiding kunnen geven en de voortdurende koppeling tussen theorie en Surinaamse praktijk kenmerken onze kwaliteit.
Janssen University of Applied Sciences was de eerste hogeschool in Suriname die een NOVA-accreditatie verwierf. Dat wil zeggen dat de beide bacheloropleidingen voldoen aan internationale normen en dus internationale erkenning hebben. De kwaliteit van de opleidingen staat onder toezicht van de Kwaliteitsboard en de toetsing gericht op het verkrijgen van de hbo-kwalificaties, staat onder toezicht van de Examencommissie.
De bacheloropleiding ICT is overeenkomstig het bepaalde in de artikelen 13, 14 en 15 van de wet NOVA 2007 geaccrediteerd onder nummer BO-112013/001. De geslaagden hebben het recht de titel Bachelor of Informatics and Communication Technology (BICT) te voeren. De bacheloropleiding Business Administration is overeenkomstig het bepaalde in de artikelen 13, 14 en 15 van de wet NOVA 2007 geaccrediteerd onder nummer BO-112013/002. De geslaagden hebben het recht de titel Bachelor of Business Administration (BBA) te voeren.
Vanuit een aantal perspectieven streeft Janssen University of Applied Sciences ernaar om de samenwerking met andere partners te bevorderen. De belangrijkste redenen voor deze samenwerking zijn:
“Leiding geven aan Janssen & Partners is vanaf de start in 2001 een avontuurlijke reis geweest voor ons. Wij geven samen leiding aan Janssen University of Applied Sciences. Hogeschool Janssen voorziet de Surinaamse samenleving van hoger kader op het gebied van Bedrijfskunde en ICT. Samen met het onderwijs-team geven wij het onderwijs bij Hogeschool Janssen zodanig vorm dat persoonlijke en professionele kwaliteiten van de student die relevant zijn voor excellent leiderschap verbeterd kunnen worden. De kennis, vaardigheden en attitude/houding van onze studenten worden verbeterd door training en ontwikkeling en worden gemeten aan internationaal aanvaarde normen.”
Samen bouwen we aan BUKU, een online platform waarmee je altijd en overal ongelimiteerd toegang hebt tot al jouw studieboeken. Ons team bestaat uit jonge getalenteerde mensen die beschikken over een goede dosis Groningse nuchterheid. We hebben een no nonsens mentaliteit en werken hard met elkaar aan het platform om functionaliteiten te ontwikkelen die het studieleven van een student een stuk gemakkelijker maken. Met elkaar lunchen aan de tafeltennistafel of even tussen het harde werken door relaxen op onze BUKU-bank, dat is bij ons allemaal heel gewoon. Er heerst een ongedwongen sfeer en we maken af en toe wat grappen met elkaar. Maar er wordt ook zeker hard gewerkt. We zijn gedreven om BUKU tot een succes te maken en zetten ons daarom ook voor de volle 100% in.
Stichting Hoger Onderwijs NOVI is een door de minister van Onderwijs, Cultuur en Maatschappelijk Werk in Nederland aangewezen Hogeschool op basis van de Wet op het Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderwijs (WHW). De hogeschoolopleidingen zijn op grond van de WHW geregistreerd bij het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO), onder nummer 24HR. Eerder verworven kennis door opleidingen en/of ervaring is buitengewoon waardevol. Hogeschool NOVI kan u op grond van die kennis en dus ook op basis van uw opgedane ervaring toelaten tot een hbo-opleidingstraject dat precies bij uw niveau past. Door middel van de EVC-procedure is het mogelijk om een verkorte duale deeltijdse opleiding te volgen. NOVI is opgericht in 1958.
Het ministerie van Economische Zaken in Nederland nam in 1984 het initiatief om te zorgen voor goede examinering van de opleiding Automatisering en Mechanisering van de Bestuurlijke Informatieverwerking (AMBI): dat initiatief was de Stichting EXIN (afkorting van Examen Instituut). Later is dit het bedrijf EXIN geworden. Later realiseerde EXIN andere IT-standaarden, zoals het Praktijkdiploma Informatica (PDI), ITIL®, PRINCE2® en ISPL. In de jaren ’90 zorgde EXIN met een aantal andere IT-organisaties voor Frameworks: een raamwerk van IT-competenties gebaseerd op de Europese standaard Career Space. Voor een sterke organisatie is het nodig dat de mensen de juiste vaardigheden en denkwijzen ontwikkelen. Daar speelt EXIN op in met Tracks, een flexibel op rolgebaseerd kwalificatieprogramma.
Lamark levert logistieke diensten aan Examenbureaus. Een landelijk dekkend netwerk van Test Centers maakt het voor examenkandidaten mogelijk hun examen af te nemen op een datum en tijd die hen het beste uitkomt. We noemen dit ‘Flexibel Examineren’. Sinds de oprichting van Lamark in 2000 is een groot aantal Examenbureaus overgegaan op Flexibel Examineren. Lamark is een onafhankelijke partij. Sinds 2010 is Lamark ISO gecertificeerd. In een wereld die in toenemende mate digitaler wordt, blijven examens niet achter. De voordelen van digitaal examineren zijn groot (snelheid, kwaliteit, flexibiliteit); eventuele storingen worden nauwgezet gemonitord door de supportafdeling van Lamark en zo spoedig mogelijk opgelost. De rol die Lamark wil spelen, richt zich 100% op de examenlogistiek. We zijn (en blijven) een onafhankelijke aanbieder van digitale examenafname ten behoeve van de Examenbureaus in Nederland. Door bundeling van volume kan een hoge kwaliteit van examenafname hand in hand gaan met lage kosten.
Het Fontys Centrum voor Ondernemerschap (CvO) in Nederland is een aparte afdeling binnen Fontys Hogescholen waar alle Fontys studenten die graag willen ondernemen of al een eigen bedrijf hebben terecht kunnen. Het CvO ondersteunt en stimuleert (potentiele) studentondernemers waar nodig op het gebied van ondernemerschap. Het Fontys CvO biedt een omgeving waar studenten worden begeleid en gecoacht bij het opstarten van een eigen onderneming. Door de rijke kennis en expertise op het gebied van ondernemerschap, vormt het CvO een toegespitste omgeving voor het ontdekken, voorbereiden, begeleiden en lanceren van een ondernemersloopbaan voor al haar studentondernemers. Jaarlijks helpt het CvO zo’n 600 studenten verder met hun eigen bedrijf/ondernemersidee. De programma’s die worden aangeboden zijn:
– Fontys studentondernemersregeling
– Minor ondernemerschap
– Startup booster
– Flexplekken en vaste werkplekken voor studentondernemers
– Coachingstraject
– Evenementen en masterclasses op het gebied van ondernemerschap
– Financieringsregelingen.