Persoonlijke aandacht voor jonge entrepreneurs

Omdat er veel behoefte is aan ondernemershap door jongeren die hun eigen baas willen zijn, werd een ‘minor course Entrepreneurship’ aangeboden door Janssen University of Applied Sciences en Fontys Center of Entrepreneurship.

Zowel gerenommeerde Surinaamse ondernemers als docenten uit Nederland hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de studenten, door het verzorgen van (gast)colleges in kleine groepen, waardoor de overdracht van kennis en vooral vaardigheden helemaal tot haar recht kwam. Alle studenten zijn het erover eens dat de bachelor cursus Entrepreneurship Part 1 zeer vruchtbaar is geweest en dat zij met de opgedane kennis ready zijn om van een idee een succesvolle onderneming te beginnen, en een product of dienst naar de markt te brengen waar klanten op zitten te wachten.

Voor de Minor Entrepreneurship hanteert Janssen University of Applied Sciences een numerus fixus. Dit betekent dat de opleidingsplaatsen worden verdeeld via een selectieprocedure. Voor de minor Entrepreneurship 2022 zijn 17 studenten toegelaten. De hogeschool wil hiermee haar kwaliteit en persoonlijke aandacht voor de student borgen.