Maak kennis met: Shanine Sjauw Koen Fa

Mijn naam is Shanine Sjauw Koen Fa en ik ben al langer dan 10 jaar verbonden aan Janssen University of Applied Sciences. Ik ben afgestudeerd aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname en heb jaren gewerkt bij de Nationale Vrouwen Beweging, specifiek op de afdeling Instituut voor Midden- en Kleinbedrijven.

Gedurende die periode heb ik mij voornamelijk gericht op het begeleiden van jonge, startende en doorstartende ondernemers. Bij Janssen University of Applied Sciences ben ik betrokken bij het onderwijs in ondernemerschap, waar we studenten leren om anders te denken over ondernemen in Suriname. Ook ben ik al twee jaar betrokken bij de minor ondernemerschap, waarin we studenten begeleiden bij het realiseren van hun eigen idee├źn.

Ondanks dat de markt in Suriname relatief klein is, ben ik ervan overtuigd, dat er nog veel onbenutte kansen zijn voor ondernemers. Mijn doel is om studenten te helpen hun visie te verbreden en hun voor te bereiden op de uitdagingen en mogelijkheden van de Surinaamse markt. Bovendien zie ik het als een uitdaging om buitenlandse studenten te begeleiden en hun te laten begrijpen dat de Surinaamse markt anders is dan wat zij gewend zijn. Met mijn expertise en passie voor ondernemerschap wil ik bijdragen aan de ontwikkeling van toekomstige ondernemers die de Surinaamse markt optimaal kunnen benutten.