Minor Entrepreneurship

Startmomenten

Startmomenten
September 2024 en februari 2025
Colleges
Zie het programma
Duur
5 maanden
Deadline aanmelding
Tot en met 15 mei 2024 kunt u zich aanmelden

Samenwerking

Janssen University of Applied Sciences, Fontys University of Applied Sciences en de University of Curaçao zijn, in het kader van internationalisering en kennisdeling, een samenwerking aangegaan. Deze samenwerking heeft geresulteerd in het opzetten en uitvoeren van een internationaal programma voor (social) entrepreneurship in Suriname, op Curaçao en in Nederland. Dit programma is de basis voor het beoogd uitwisselingsprogramma voor studenten tussen deze onderwijsinstellingen. Voor de 3de bootcamp volgen de studenten deels het programma in Suriname, deels in Curaçao en deels in Nederland. Wat houdt dat concreet in?

Suriname, Deel 1

De cursus start in Suriname. Samen met je medestudenten uit Suriname, Nederland en Curaçao volg je de module Lean Startup Methodiek. Met een groep medestudenten moet je een probleem in de markt aanpakken waarbij je de Lean Startup methodiek dient te gebruiken. Je gaat daadwerkelijk een bedrijf opzetten. Vragen die daarbij komen kijken zijn: hoe groot is het probleem? Voor wie is het probleem? Hoe wordt het nu opgelost en is het mogelijk een betere oplossing te bedenken? Is de oplossing haalbaar en is de doelgroep bereid te betalen voor de oplossing? Kunnen jullie komen tot een eindproduct?

Curaçao, Deel 2

Vanuit Suriname vlieg je met je medestudenten naar Curaçao. Op Curaçao volg je colleges in ondernemerschap bij de University of Curaçao. Bij deze colleges staan de volgende onderwerpen centraal: international Entrepreneurship, Entrepreneurial Finance en Sustainability. Je eerder opgedane kennis omtrent het opzetten van een eigen bedrijf komt hierbij goed van pas. Door middel van de colleges bij de University of Curaçao kun je je kennis en vaardigheden met betrekking tot ondernemen verder vergroten en ontwikkelen.

Nederland, Deel 3

Je hebt ondertussen veel geleerd over het vak ondernemerschap en tevens ervaring opgedaan in ondernemerschap in de internationale context. Het is tijd om het laatste deel van de minor in Nederland te volgen met je medestudenten. Het thema dat hierbij centraal staat is ‘Personal Development’. Welke vaardigheden zijn belangrijk voor een ondernemer en hoe kun je deze ontwikkelen? Je leert alles wat belangrijk is om als ondernemer (internationaal) aan de slag te kunnen gaan!

Waarom kiezen voor de minor Ondernemerschap buitenland?

Wil je tijdens je studie je horizon verbreden en een onvergetelijke tijd beleven? Ga dan voor een deel van je studie naar het buitenland. Het is zowel een academische als een persoonlijke uitdaging en het wordt bij sollicitaties meestal positief gewaardeerd. Daarnaast is het heel interessant om een andere cultuur te ervaren en om te kunnen zien hoe bepaalde zaken in een ander land worden aangepakt. Je zal ongetwijfeld nieuwe buitenlandse vrienden maken waardoor je netwerk een behoorlijke boost krijgt.

In deze minor reis je af naar Cura̤ao en naar Nederland. Landen waarmee de banden nog steeds heel hecht zijn door onze gezamenlijke geschiedenis. Hoewel er veel overeenkomsten zijn is de cultuur verschillend. Je zult ervaren waar verschillen liggen en hoe deze tot stand zijn gekomen door onze gezamenlijke geschiedenis. De confrontatie met verschillende denkwijzen en culturen zal je horizon verbreden en bij jou een meer realiteitsgericht, creatief en mondiaal denken bevorderen. Het zorgt voor begrip voor andere culturen en achtergronden die in de toekomst samenwerkingsverbanden Рmet name op het gebied van ondernemerschap Рop gang kunnen brengen. Ondernemerschap stopt niet bij de grens. Internationalisering en leiderschap zijn belangrijke elementen die worden ontwikkeld tijdens deze minor.

FAQ:

Het is mogelijk om het programma van het buitenland deels hybride te volgen.

De voertaal van het programma is Nederlands.

Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor de lesprogramma’s op de hogescholen in het buitenland.

Voor het behalen van deze totale minor staan 30 ECTS.

Je moet zelf de vliegtickets boeken en betalen. Goed om te weten; vanuit Suriname kun je met de vliegvaartmaatschappij SLM in slechts 2 uur vliegen naar Curaçao. Je bent zelf verantwoordelijk voor de huisvesting in Nederland en Curaçao. In Curaçao zijn er opties voor huisvesting waar je gebruik van mag maken. Je dient zelf te zorgen voor een reisverzekering.

Aan de minor Ondernemerschap buitenland kunnen 45 studenten deelnemen. In totaal hebben we vanuit Janssen University of Applied Sciences 15 plekken beschikbaar voor studenten uit Suriname.

Maak kennis met

Pasja Pauwels

Als trainer, coach en docent bij Fontys <Lees meer>

Linda Linger

Linda Linger is Senior Manager Regulatory <Lees meer>

Audrey Chin

In 2013 kwam Audrey Chin terug naar Suriname <Lees Meer>

Rob Zopfi

Rob werkt als bedrijfsadviseur. <Lees meer>

Merildo Sanrochman

Merildo is na zijn studie aan de RUG <Lees Meer>

Olivier Verstappen

Olivier is inmiddels 15 jaar werkzaam bij Fontys. <Lees meer>

Irene Vriezen

Irene is de jongste van het Fontys team.<Lees meer>

Arjen Korpel

Arjen is een business developer in hart en nieren. <Lees meer>

Paul van Schelt

Paul heeft recent zijn 25-jarige jubileum bij Fontys <Lees meer>

Robert Chin-Fo-Sieeuw

Robert is geboren in Suriname en groeide op <Lees meer>

James Rasam

James heeft een artsenbul van de Erasmus Universiteit <Lees meer>

De rol van de notaris in het kader van ondernemerschap

Van idee tot succesvolle onderneming!
Mr. Merildo R. Sanrochman — Notaris

“Belangrijk voor de student van de minor Entrepreneurship is de rol van de notaris in het kader van jong ondernemerschap. Om van idee te komen tot een businessmodel kunnen vragen rijzen t.a.v. de rechtsvorm van jouw bedrijf, financierings modellen, het aankopen of huren van een pand, en in een latere fase, de opvolging van bestuur of overdracht van het bedrijf. Een testament in de nog heersende Covid-19 pandemie is zeker geen overbodige luxe. Kortom, from start to finish kan de notaris je van dienst zijn en vooralsnog is de informatie gratis, dus als startende ondernemer, sla jouw slag. Alvast heel veel succes met je onderneming!!”<Lees meer>

Ondernemerschap is een keuze!

We krijgen allemaal de keuze, elke dag, om te kiezen om te ondernemen!

Ben jij klaar om een keuze te maken om te ondernemen? De beslissingsdeadline voor het bijwonen van de informatiesessie is dinsdag 9 november 2021.

Wil je ontdekken of ondernemerschap iets voor jou is? Meld je aan voor de informatiebijeenkomst van de Minor Entrepreneurship via info@janssenenpartners.com